Tinkov priznal, že Sagan nebol lacný, ale bol to preňho dobrý obchod

SITA
13.8.2014 12:11

Ruský milionár Oleg Tinkov sa nepozerá na peniaze, keď chce mať vo svojom tíme najlepších cyklistov. Aj z tohto dôvodu angažoval do Tinkoff-Saxo slovenského jazdca Petra Sagana. Podľa Tinkova môže 24-ročný štvornásobný majster SR po prestupe vyhrať veľkú jarnú klasiku vďaka podpore silného tímu.

Tinkov priznal, že Sagan nebol lacný, ale bol to preňho dobrý obchod
twitter @olegtinkov

Získanie Sagana je súčasťou Rusovej stratégie mať v roku 2016 najúspešnejšie družstvo v profesionálnej cyklistike.

"Sagan je skvelý športovec, sympatický človek a má v tomto športe najväčšiu marketingovú hodnotu," vysvetlil Tiňkov v rozhovore pre CyclingNews.com dôvody, prečo preplatil ostatných záujemcov. "Contador zostáva kapitánom nášho tímu, pretože je lídrom na preteky Grand Tour. Peter však má tiež veľkú charizmu. Samozrejme, potrebuje vyhrať prvú veľkú klasiku, čo sa mu ešte nepodarilo. Som presvedčený, že ju vyhrá v našom tíme. Každý videl, čo sa mu stalo počas tejto jari. Nevyhrával preteky, lebo nemal za sebou silnú podporu družstva. Naše je oveľa silnejšie a môžeme mu v mnohom pomôcť. S jazdcami, ktorých sme angažovali, môžeme hrať svoju hru a miešať karty s dvoma skvelými cyklistami," konštatoval Tinkov.

Podľa viacerých správ v európskych médiách by sa mal Saganov plat pohybovať v rozpätí 3,5 až 4,4 milióna eur za sezónu. "Čísla, ktoré som videl v médiách, sú jednoducho šialené. Najlepší jazdci však nie sú lacní. Všetko, čo je dobré, nie je lacné. Som skromný, nemám veľkú vilu, ale som pripravený zaplatiť najlepších cyklistov do môjho tímu. Som presvedčený, že to bol dobrý obchod pre Petra i pre nás. Získali sme nielen výborného jazdca, ale spolu s ním aj armádu skvelých fanúšikov a množstvo marketingových príležitostí. Prichádzajú aj viacerí excelentní sponzori a podporovatelia, ktorých čoskoro predstavíme," prezradil Tinkov.

Okrem angažovania najlepších jazdcov má Tinkov pred sebou aj ďalšie ciele. Z tímu Tinkoff-Saxo chce vytvoril najlepšie zabezpečené a podporované družstvo na svete. "Netúžim poskladať najlepší tím. Ten sa dá vytvoriť jednoducho, ak máte peniaze a len si kúpite cyklistov. Mojím cieľom je vybudovať nový, moderný tím využívajúci nové technológie, nutričné a regeneračné programy či tréningové metódy. Podpísali sme zmluvy s najlepšími trénermi v tomto športe a ďalšími skvelými odborníkmi z iných odvetví. Náš tím nie je silný iba vďaka jazdcom, ale aj tým, že máme novú generáciu športových riaditeľov, ktorí vedia, ako pracovať s dátami a wattmi," dodal pre CyclingNews.com Tinkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok