USA povolili zaslanie experimentálneho lieku proti ebole do Libérie

SITA TASR
12.8.2014 07:24

Americký prezident Barack Obama a Úrad na kontrolu potravín a liečiv (FDA) schválili žiadosť libérijskej vlády o zaslanie vzoriek experimentálneho lieku, ktorým by mali byť ošetrení libérijskí lekári nakazení vírusom ebola.

USA povolili zaslanie experimentálneho lieku proti ebole do Libérie
SITA/AP

Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie libérijskej prezidentskej kancelárie.

Vyhlásenie zverejnila kancelária na svojej webovej stránke. Podľa neho budú experimentálne lieky doručené do Libérie ešte tento týždeň zástupcom americkej vlády. Tento krok prišiel po priamej výzve libérijskej prezidentky Ellen Johnsonovej Sirleafovej k Barackovi Obamovi.

Margaret Chanová, šéfka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), tiež schválila zásielku liekov, ktorá má v Libérii pomôcť pri liečbe nakazených lekárov.

ebola.jpg

WHO: Počet obetí eboly už prekročil tisícku

Epidémia eboly v západnej Afrike si podľa štatistiky Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyžiadala už najmenej 1 013 obetí. Stalo sa tak po tom, čo v priebehu troch dní do 9. augusta zomrelo v troch západoafrických krajinách ďalších 52 ľudí, informovala organizácia v pondelok.

Najviac nových úmrtí, až 29, hlási Libéria, nasledovaná 17 obeťami v Sierra Leone a šiestimi v Guinei, uvádza WHO na svojej webovej stránke. Celkový počet prípadov sa podľa je údajov vyšplhal na 1 848.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok