Poslanci preveria hospodárenie Matice slovenskej koncom augusta

TASR
11.8.2014 12:37

Poslanci z parlamentného kultúrneho výboru pôjdu na prieskum do Matice slovenskej koncom augusta (27. - 28.8.). Členov výboru zaujíma hospodárenia inštitúcie. O termíne informoval TASR Jozef Viskupič z OĽaNO, ktorý prieskum inicioval.

Poslanci preveria hospodárenie Matice slovenskej koncom augusta
SITA

Poslanci sa zamerajú na otázky a problémy spojené s činnosťou Matice Slovenskej v majetkových veciach a nakladaním s rozpočtovými prostriedkami. "Opoziční aj vládni poslanci majú záujem preskúmať nakladanie s finančnými prostriedkami z verejných zdrojov, situáciu okolo národného pokladu, ako aj úmysel privatizovať tlačiareň Neografia," spresnil pre TASR Viskupič. Ocenil, že ekonomická situácia v Matici spojila všetkých poslancov z výboru.

Viskupič ešte v júli upozornil na množstvo otáznikov súvisiacich s Maticou slovenskou a jej hospodárením. Poukázal vtedy na informácie o minutej rezerve vo výške viac ako 900.000 eur, o porušovaní stanov, dlhoch, pochybných úveroch, zmiznutom národnom poklade, či plánovanom predaji tlačiarne Neografia. Tá podľa Viskupiča tvorí podstatný zdroj príjmov tejto inštitúcie.

Opozičný poslanec zdôraznil, že Matica slovenská narába s verejnými financiami, preto má verejnosť právo vedieť, ako hospodári. "Pripomínam, že Matica slovenská každoročne disponuje sumou 1,5 milióna eur zo štátneho rozpočtu," upozornil Viskupič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok