Phelps bez víťazstva na americkom šampionáte

SITA
11.8.2014 10:42

Michael Phelps zostal na amerických plaveckých majstrovstvách bez víťazstva, posledný jeho pokus zmaril veľký rival Ryan Lochte, ktorý sa tým sám vyhol takémuto sklamaniu. Ich vzájomný súboj sa odohral v nedeľňajšej individuálnej polohovke na 200 m.

Phelps bez víťazstva na americkom šampionáte
SITA/AP

Lochte vyhral o 5 stotín sekundy pred Phelpsom. Víťazný čas 1:56,50 min je druhý najkvalitnejší v tomto roku, Phelpsových 1:56,55 min tretí. "Tento rok bol ako na hojdačke. Mám radosť z tohto víťazstva, hoci viem, že som do práce nedal toľko, koľko som chcel," povedal Lochte, ktorý v kalifornskom Irvine skončil druhý na 100 m voľný spôsob a tretí na 200 m znak.

Najúspešnejší olympionik všetkých čias Michael Phelps absolvoval na šampionáte štyri disciplíny, najbližšie k triumfu bol na obľúbenej trati 100 m motýlik - prehral o jednu stotinu sekundy s Tomom Shieldsom. "Keď zaplávate takéto preteky, výsledok zabolí," komentoval svoje posledné vystúpenie Phelps. Na panpacifický šampionát, ktorý bude v závere augusta v austrálskom Gold Coast, sa na 200 m polohové preteky kvalifikoval aj tretí Tyler Clary.

Po Londýne 2012, kde vybojoval 18. zlatú medailu z olympijských bazénov a potvrdil pozíciu najúspešnejšieho olympionika histórie, ohlásil Phelps odchod do plaveckého dôchodku. K vrcholovému plávaniu sa vrátil v apríli tohto roku, do majstrovstiev USA absolvoval štyri mítingy. Ani na jednom nemal taký náročný program ako v Irvine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok