McIlroy ovládol PGA Championship a získal štvrtý major titul

TASR TA3
11.8.2014 08:38

Severoírsky golfista Rory McIlroy triumfoval na PGA Championship 2014 a získal svoj štvrtý titul kategórie major. Vo Valhalla Golf Clube v Louisville mal skóre -16 a o jeden úder zdolal Phila Mickelsona z USA.

McIlroy ovládol PGA Championship a získal štvrtý major titul
SITA/AP

Dvadsaťpäťročný McIlroy vyhral tri špičkové turnaje v rade a posunul sa na pozíciu svetovej jednotky. Pred nedeľňajším triumfom vo Valhalle najprv zvíťazil na British Open a pred cestou do Louisville aj v Akrone. "Ani v tých najbláznivejších snoch som si nepredstavoval, že budem mať také úspešné leto," vyznal sa McIlroy.
"Hral som životný golf. Tento titul je iný než predchádzajúce majory. Musel som ukázať guráž a vybojovať si to," citovala ho agentúra AP.

McIlroy získal prvý major titul v roku 2011 na US Open a druhý o rok neskôr práve na PGA Championship. Tento rok pridal tretí po suverénnom výkone na British Open. Stal sa tak štvrtým najmladším hráčom, ktorý získal štyri tituly na turnajoch Major. V nižšom veku to dokázali iba Škót Tom Morris mladší a Američania Jack Nicklaus a Tiger Woods.

"Triumf na British Open pred pár týždňami mi pomohol posunúť moju hru o úroveň vyššie a získať teraz štvrtý major, to je nádhera. Budem si musieť na to zvyknúť," usmieval sa šťastný víťaz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok