Nováčik z Podbrezovej získal v Trnave tri body

TA3 TASR SITA
10.8.2014 22:00

Hráči Trnavy nepotvrdili v 5. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže úlohu favorita a na domácej pôde podľahli nováčikovi z Podbrezovej 0:1 (0:1). Jediný gól nedeľňajšieho stretnutia zaznamenal už v 12. min debutant v horehronskom tíme Peter Gál-Andrezly.

Nováčik z Podbrezovej získal v Trnave tri body
TASR

Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová 0:1 (0:1)

Gól: 12. Gál-Andrezly. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Tóth, Casado, Soungole - Vaščák, 2634 divákov.
zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Tóth (68. Mikinič), Čonka - Grabež (43. Soungole) - Špalek, Casado (74. Richnák), Cléber - Mikovič, Vyskočil

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - Andrič, Kupčík, Minčič, Greško - Gál-Andrezly (86. J. Pančík), M. Pančík, Podio, Harvilko - Vaščák (81. Gerec), Nworah (90. Galo)

Už v prvej minúte sa dostával do šance domáci Mikovič, ale akciu nezakončil. Hostia, ktorí začali nebojácne, pohrozili v 9. min, keď priamy kop Greška vytiahol Rusov spod brvna na roh. V 12. min po úniku Nworaha a jeho centri z ľavej strany Rusovovi v páde vypadla lopta a voľný Gál-Andrezly ju s prehľadom poslal do trnavskej brány. Hostia nečakane viedli, čo ich do ďalšieho priebehu polčasu výrazne povzbudilo. Trnavčania, ktorí hrali prakticky s novou zálohou, keď im chýbali Sabo, Vlasko, Kuzma a Chovanec, sa snažili o vyrovnanie, ale hlavičke Janečku a streleckým pokusom Špaleka a Casada chýbala presnosť.

Aj v druhom polčase sa domáci snažili o vyrovnanie, kopali niekoľko rohov, ale do zakončenia sa nedostávali a strely z diaľky v podaní Mikoviča, Špaleka a Janečku nenašli svoj cieľ. Hostia využívali každú príležitosť na protiútoky a snažili sa držať loptu čo najviac na svojich kopačkách. Najväčšiu ich šancu na zvýšenie náskoku mal Vaščák, ale zvnútra šestnástky prestrelil trnavskú bránu. Unavená, oslabená a aj nezohratá Trnava nedokázala v zápase streliť ani jeden gól a v prvom vzájom,nom ligovom zápase proti nováčikovi zaslúžene prehrala.

Hlasy:

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: "Nemám čo chlapcom vyčítať, sami ste videli v akej zostave sme hrali a akí hráči nám chýbali. Nemáme taký široký káder a tento zápas je toho výsledkom. Nastúpili sme s novými hráčmi a bolo vidno, že ešte nie sú zohratí."

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Z môjho pohľadu sme dnes získali dôležité body, ktoré si veľmi vážime, pretože sú prvé z ihriska súpera. Hrali sme na dvoch útočníkov a vyšiel nám zámer aby sme prekonali pohyblivý stred poľa domácich."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok