Banská Bystrica doma opäť remizovala

TA3 TASR SITA
9.8.2014 22:29

V sobotňajšom stretnutí 5. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2014/2015 remizovala Dukla Banská Bystrica s MŠK Žilina 0:0. Viac príležitostí na skórovanie mali hostia zo Žiliny, ktorí boli najbližšie ku gólu v 37. min pri šanci Jeliča a v 58. min, keď si takmer dal vlastný gól domáci stopér Vajda.

Banská Bystrica doma opäť remizovala
TASR

Dukla B. Bystrica - MŠK Žilina 0:0

Rozhodca Horváth, ŽK: Banovič - Hučko, Čmelík, 2160 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, De Vito, Banovič - Ľupták - Rejdovian, Wojnar (79. Dolný), Lipták, Šumský (75. Savič) - Peňaška, Střihavka (89. Šovčík)

MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Škriniar - Pečovský - Jelič (65. Čmelík), Paur, Škvarka (77. Lupčo), Hučko, Mihalík (82. Letič) - William

Obe mužstvá mali rozdielnu štartovaciu čiaru, kým Žilinčania tróniaci na čele tabuľky ani raz neprehrali, Bystričania zasa doma ani raz nezvíťazili. Napriek tomu si Dukla sľubovala, že napodobní gólové hody z predchádzajúcej sezóny a konečne naplno diváka uspokojí. Po prvom polčase však nastali značné rozpaky. V 21. min Ľupták pohotovo v ideálnej streleckej pozícii namieril vedľa, a to bolo všetko, čo domáci vymysleli. Hostia vyžarovali zo seba značnú útočnú chuť a vypracovali si aj viac šancí. Tú najväčšiu spálil v 38. Jelič, keď sa pretlačil cez brániaceho hráča, no brankár Boroš jeho strelu z bezprostrednej blízkosti vytlačil na roh. Borošovi mohli domáci ďakovať za nulové polčasové konto, v 8. min vyrazil slabšiu strelu Škvarku na roh, v 23. min mu zasa pomohla obrana po tom, čo Piačekovi zblokovala strelu a žilinský obranca sa neveriacky chytil za hlavu. Aj v 42. min si pýtal pokus Paura presnejšie zakončenie z otočky, lopta minula bránku a konštatovanie, že hostia boli v prvom polčase o štipku dôraznejší, sa len umocnilo.

Po zmene strán najväčší rozruch nastal v 59. min po nekompromisnej strele Vajdu do vlastného brvna. Žilinčania si vytvorili tlak, občas však pohrozila aj Dukla, ako Wojnar v 67. min, keď mu excelentne loptu vypichol v gólovej šanci Škriniar. Brankár Boroš sa zasa zaskvel o päť minút neskôr po strele Pečovského. Ku koncu sa pritvrdilo, niekedy aj zaiskrilo v úsilí strhnúť víťazstvo na svoju stranu, všetko sa však odohralo bez väčších príležitostí a nebezpečnejších náznakov.

Hlasy:

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Zápas bol výborný, obe mužstvá boli nebezpečné pred bránami súpera. Po zápase v Podbrezovej sme sa pozitívne naladili, reakcia bola správna, pre nás bolo najdôležitejšie takýmto spôsobom sa naladiť. Najnebezpečnejšia situácia vznikla, keď Vajda nastrelil vlastnú bránku. Nie je ľahké hrať so Žilinou, no znemožnili sme jej typickú hru, v tomto sme boli dôslední."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Podali sme solídny výkon, snažili sme sa zvíťaziť, tlačili sa dopredu. Vypracovali sme si tri veľké šance, nepremenili sme ich, aj nás vychytal brankár. Z takéhoto zápasu treba viac vyťažiť, aj keď Dukla hrozila, mali sme na víťazstvo, škoda pre divákov, že skončil bezgólovo."

Peter Boroš, kapitán B. Bystrice. "Som rád, že som si udržal nulu na konte, najmä pri dvoch nebezpečných situáciách, preto som spokojný. Vajdova strela bola pre mňa prekvapením, nabudúce si musím dávať pozor aj na vlastných obrancov, to som nečakal, no chvalabohu, treba mať aj šťastie. Proti Žiline sme bojovali, trochu menej kvality sme mali smerom dopredu, no dôležité bolo pokryť stred poľa a útočné tykadlá súpera, bod je pre nás dobrý."

Viktor Pečovský, kapitán Žiliny: "Viac šancí sme si nevypracovali, len dve dobré, ani mne sa nepodarilo jednu z nich premeniť. Podľa priebehu zápasu a nášho tlaku je pre nás bod málo. Bolo by veselšie, keby sme zvíťazili, chýbal nám väčší pokoj, ak by sme strelili gól, inak by sa hralo. Naše centrované lopty mali byť presnejšie, určite by sme z nich viac vyťažili. Z brankárov často robíme hrdinov, no treba uznať, že Boroš chytal super."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok