Do Bratislavského hradu udrel v nedeľu blesk sedemkrát, spôsobil škody

TASR
7.8.2014 15:28

Prudký dážď, ktorý v nedeľu (3.8.) vyčíňal v Bratislave, zanechal spúšť nielen na autách a príbytkoch obyvateľov, ale aj na majetku mesta. Škody hlásil Bratislavský hrad, do ktorého sedemkrát udrel blesk, ale aj Úrad vlády SR.

Do Bratislavského hradu udrel v nedeľu blesk sedemkrát, spôsobil škody
SITA

Ako dnes pre TASR uviedla hovorkyňa Komunálnej poisťovne Daniela Šulcová, technici vykonávajúci obhliadku poškodených objektov už zaznamenali na Bratislavskom hrade predovšetkým technické poškodenia, napríklad bezpečnostných okruhov, ovládacieho panela ústredne či čítačky kariet. Poruchy vznikli v dôsledku búrkovej činnosti a úderov blesku do historickej stavby.

Podľa evidencie poisťovne je nahlásená aj škoda z Úradu vlády SR, kde voda z kanalizácie zatopila pivnice a sklady v dvoch budovách úradu. "V súčasnosti prebieha diagnostika škôd a ich konečný rozsah, ako aj finančnú ujmu, budeme vedieť vyčísliť v priebehu nasledujúcich dní," dodala Šulcová.

Nedeľňajšie búrky zamestnali aj hasičov. V Bratislave ich zasahovalo takmer 80. Následky sa odstraňovali aj v pondelok (4.8.), kedy boli hasiči v hlavnom meste vyslaní k 72 udalostiam. Odčerpávali vodu na Donnerovej, Dunajskej, Lehotského, Sasinkovej, Bajkalskej a Kováčskej ulici.

Zásahy sa uskutočnili aj v iných krajoch. Hasiči v Trnavskom kraji zasahovali desaťkrát, v Žilinskom štyrikrát, v Banskobystrickom trikrát, Trenčianskom dvakrát a Prešovskom trikrát. "Išlo najmä o odčerpávanie vody zo zatopených pivníc rodinných a bytových domov, dvorov, záhrad, cestných komunikácií a o odstraňovanie spadnutých stromov a iných prekážok z cestných komunikácií," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok