Tinkov posiela Sagana k Alonsovi, vo štvrtok nič nebude

SITA TA3
6.8.2014 07:54

Cyklistický tím Tinkoff-Saxo odmietol všetky informácie, že vo štvrtok oznámi podpis zmluvy so Slovákom Petrom Saganom. Majiteľ družstva ProTour Oleg Tinkov na sociálnych sieťach zároveň informoval, že ešte nedošlo ani k podpisu dohody a poslal 24-ročného Žilinčana do novotvoriaceho sa tímu pilota formuly 1 Petra Sagana.

Tinkov posiela Sagana k Alonsovi, vo štvrtok nič nebude
SITA

Tím Tinkoff-Saxo oznámi ďalšie mená nových jazdcov a predĺženie kontraktov so súčasnými členmi 7. a 9. augusta. Podľa špecializovaného webu CyclingNews.com by tento týždeň mali potvrdiť do rusko-dánskeho zoskupenia príchod iného pretekára tímu Cannondale Ivana Bassa a pravdepodobne aj Nóra Edvalda Boassona Hagena zo Sky. Saganovo meno by mohlo podľa CyclingNews.com v súvislosti s Tinkoff-Saxo padnúť najskôr pred štartom Vuelty a Espaňa, ktorá sa začína 23. augusta.

"Tím urobí niektoré oznámenia 7. a 9. augusta, ale nebude to nič o Petrovi Saganovi," uviedol pre CyclingNews manažér Tinkoff-Saxo Stefano Feltrin. Pôvodne sa uvažovalo, že podpis dohody s majstrom Slovenska oznámia počas etapy pretekov WorldTour, ktorá má vo štvrtok dojazd na Štrbskom Plese. Sagan však vo štvrtok nebude pod Tatrami, keďže oddychuje po Tour de France a začína s prípravou na Vueltu. V drese Cannondale sa najbližšie predstaví až na španielskom podujatí Grand Tour.

Napriek všetkým správam o dohode, podľa majiteľa tímu Olega Tinkova ešte neprišlo k podpisu. "Chcem oznámiť, že sme nepodpísali Petra Sagana. Verím, že pôjde do Alonsovho tímu," napísal na Twitteri Oleg Tinkov. Ruský milionár je známy svojou veľkou aktivitou na sociálnych sieťach. "Predpokladám, že @PeterSagan preferuje pódiové dievčatá. F1 ich má dostatok. Ja som za rodinné hodnoty a netolerujem milenky," pridal po pár hodinách ďalší ostrejší tweet Tinkov a potom napísal aj odkaz v trocha kostrbatej slovenčinej: "Peter, povedz nám už, že sme všetci unavení z čakania na rozhodnutie.. @PeterSagan."

Napriek všetkým týmto odkazom a správam by Sagan mal v budúcej sezóne jazdiť za Tinkoff-Saxo. Podľa CyclingNews.com sa mal dohodnúť na trojročnej zmluve na takmer tri milióny eur za sezónu. V novom družstve ho doplnia pravdepodobne aj brat Juraj a poľský jazdec Maciej Bodnar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok