Prvá trénerka v popredných ligách prehrala súťažný debut

SITA
5.8.2014 09:58

Bývalá futbalistka Corinne Diacreová sa v pondelok stala prvou ženou, ktorá viedla vo Francúzsku mužský profesionálny futbalový tím v súťažnom stretnutí. Ostro sledovaná premiéra však jej zverencom nevyšla, keď prehrali v úvodnom súboji sezóny v druhej lige na ihrisku Brestu 1:2.

Prvá trénerka v popredných ligách prehrala súťažný debut
SITA/AP

Diacreová je prvou ženou na lavičke tímu jednej z dvoch najvyšších súťaží v niektorej z európskych krajín.

Do stretnutia mali jej zverenci výborný štart a gól Souleymana Sawadoga už v 9. min vyčaril na jej tvári menší úspech. V druhom polčase však Bruno Grougi vyrovnal a Alexandre Alphonse zabezpečil pre domácich vedenie. "Nikdy nie je pekné, ak prehráte. Brest hral dobre. Urobili sme niekoľko chýb, ktoré potrestal. Predviedli sme však aj dobré veci, čo je pozitívne pre budúcnosť. V tejto sezóne nemôžete ignorovať Clermont," uviedla bývalá kapitánka Francúzska. V národnom tíme odohrala 121 stretnutí.

Diacreová hlasito dirigovala svojich hráčov od postrannej čiary. Clermontu sa podarilo v závere takmer vyrovnať, ale brankár Alexis Thebaux predviedol niekoľko výborných zákrokov. "Mám mladý tím a neboli sme ďaleko od bodu," priznala Diacreová, ktorá v pondelok oslavovala aj 40. narodeniny. Od kolegu na lavičke Brestu Alexa Duponta dostala pred stretnutím veľkú kyticu a bozk.

Diacreovú vymenovali za trénerku Clermontu koncom júna, keď nahradila Helenu Costovú. Tá mala s mužstvom vstúpiť do sezóny, ale napokon svoju snahu predčasne vzdala.

Témy: Francúzsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok