Medzinárodní experti sa dostali k vraku lietadla

SITA TA3
31.7.2014 13:55

Pozorovatelia Organizácie pre bezpečnosť a spolupráce v Európe (OBSE) spolu s holandskými a austrálskymi leteckými expertmi sa vo štvrtok dostali na miesto, kde 17. júla havarovalo zostrelené malajzijské lietadlo.

Vo vyhlásení o tom informovala OBSE. Experti sa tento týždeň štyrikrát neúspešne pokúšali získať prístup na miesto nešťastia s cieľom zozbierať prípadné telesné pozostatky, dôkazy o nehode, ale aj osobné veci mŕtvych pasažierov, vždy sa však pre pokračujúce boje museli vrátiť do Donecka. "Dnes použili inú prístupovú cestu," píše sa vo vyhlásení OBSE.

Prístup na miesto nešťastia umožnilo aj prerušenie vojenských operácií ukrajinskej armády v oblasti. Ukrajinská vláda tak vyhovela výzve generálneho tajomníka OSN Pana Ki-muna na vyhlásenie prímeria v blízkosti miesta havárie. K vraku by mali vo štvrtok prísť aj ruskí experti z úradu civilného letectva Rosaviacija. "Ruskí zástupcovia sa dnes taktiež pokúsia dostať na miesto havárie Boeingu-777 a spolu s expertmi medzinárodnej vyšetrovacej komisie preskúmajú stav trosiek lietadla," píše sa vo vyhlásení ruského úradu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok