Kreuzigera ďalej vyšetrujú, pôjde Okolo Poľska

SITA
31.7.2014 11:00

Český cyklista Roman Kreuziger sa napriek pokračujúcemu vyšetrovaniu nezrovnalostí v jeho biologickom pase predstaví na nadchádzajúcich pretekoch Okolo Poľska, ktorých jedna etapa bude viesť aj slovenským územím. Podujatie WorldTour sa začne v nedeľu v Gdansku. Nie je vylúčené, že Kreuziger sa predstaví aj na Vuelte a Espaňa.

Kreuzigera ďalej vyšetrujú, pôjde Okolo Poľska
ČTK

Uviedol to podľa cyclingnews.com generálny manažér Tinkoff-Saxo Stefano Feltrin.

Týždeň pred začiatkom Tour de France informovala Medzinárodná cyklistická únia (UCI) o nezrovnalostiach v biologickom pase českého cyklistu, išlo o abnormality v rokoch 2011 a 2012, keď pôsobil ešte vo farbách Astany. Do Tinkoff-Saxo prišiel v roku 2013. Kreuziger nechal svoje hodnoty preveriť dvojicou expertov, podľa ktorých nie je o čom diskutovať. Dvadsaťosemročný jazdec popiera akékoľvek dopingové previnenie.

Pokiaľ sa celá situácia nevyrieši, Tinkoff-Saxo nechcel Kreuzigera nominovať na žiadne preteky. Situácia sa teraz zmenila, keďže nevyšli na svetlo žiadne nové informácie. "Je pravdou, že je na súpiske pre Okolo Poľska. Povedal nám, že nedostal žiadne nové informácie od UCI. Mali sme pocit, že by nebolo správne ho nechať pre zlé načasovanie prípadu jazdiť na Tour de France. Z právneho hľadiska je až do preukázania viny nevinný. Vyšetrovanie pokračuje, ale má s nami aj platný kontrakt. Neexistuje žiadna klauzula, podľa ktorej by sme ho mali suspendovať. Necháme ho súťažiť a počkáme na ďalšie kroky UCI. Ak sa situácia nezmení, potom by mohol ísť aj Vueltu," uviedol Feltrin.

Najlepším výsledkom solídneho vrchára Kreuzigera v tejto sezóne bolo tretie miesto na podujatí Tirreno-Adriatico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok