Nibali nevylúčil štart na Gire aj Tour 2015

SITA
30.7.2014 13:15

Taliansky cyklista Vincenzo Nibali by nemal ako obhajca chýbať budúci rok na Tour de France, ale celkom beznádejne nevyzerá ani jeho štart na Giro d´Italia. Nibali dobre vie, že zatiaľ posledným pretekárom, ktorému sa podarilo vyhrať Giro d´Italia aj Tour de France v jednom roku, bol jeho už nebohý krajan Marco Pantani v sezóne 1998.

Nibali nevylúčil štart na Gire aj Tour 2015
SITA/AP

Celkovo to dokázali iba siedmi cyklisti dovedna dvanásťkrát.

"Mám veľmi špeciálny vzťah k Giru, lebo práve tieto preteky odštartovali moju kariéru na Grand Tour. Je dobré, že budúcoročné Giro sa začne v San Reme. A možno sa nájde miesto aj pre etapu na Sicílii," uviedol 29-ročný Nibali, ktorý je rodákom zo sicílskej Messiny. Tím Astana ešte nešpecifikoval program pre Nibaliho v budúcej sezóne, ale Talian má v tom pomerne jasno. "Rád by som sa vrátil na Giro, ktoré som vyhral v roku 2013 a cítim sa tam fajn," dodal Nibali vo videoodkaze na prezentácii budúcoročných pretekov Okolo Talianska v Miláne.

Nibali sa po svojom triumfálnom dojazde do Paríža nevyhol ani otázkam typu, či by vyhral Tour aj v prípade, že by najväčší favoriti Alberto Contador a Chris Froome predčasne neodstúpili po pádoch a zraneniach.

"Moja odpoveď na takéto otázky je stále rovnaká - pády patria k cyklistike," povedal Nibali pre taliansky denník Corriere della Sera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok