Mercedes túži získať Vettela, v hre je údajne aj McLaren

TASR
26.7.2014 13:59

Suverénny líder tohtoročného šampionátu F1 Mercedes by rád v budúcnosti získal do tímu štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela. Nemecké spojenie by sa podľa zahraničných médií mohlo zrealizovať v sezóne 2016, keď by mohol jazdec Red Bullu nahradiť v kokpite Lewisa Hamiltona.

Mercedes túži získať Vettela, v hre je údajne aj McLaren
SITA

Špekulácie o Vettelovom odchode z majstrovského tímu chrlia britské, talianske i nemecké médiá už dlhší čas, pred víkendovou Veľkou cenou Maďarska ich priživil svojím vyhlásením Helmut Marko, poradca stajne Red Bull. "Mercedes má pochopiteľne Vettela v hľadáčiku. A nie je sám. McLaren mu už ponúkol neskutočne vysoký kontrakt," prezradil Marko pre nemecký Sport Bild.

Podľa medializovaných informácií ponúkol McLaren Vettelovi plat 45 miliónov eur, čo by z 27-ročného jazdca okamžite urobilo najlepšie plateného pilota v efjednotke. Takisto sa spomína aj možný Nemcov prestup do Ferrari. Vettel klebety vytrvalo vyvracia a opakuje, že sa cíti v Red Bulle spokojný a nemá dôvod z tímu odísť.

V rovnakom duchu sa vyjadril aj Niki Lauda, zástupca Mercedesu pre motoristický šport: "S Vettelom sme sa ešte nikdy nerozprávali o zmluve alebo o spolupráci. S Nicom Rosbergom sme práve predĺžili zmluvu a s Lewisom Hamiltonom už o novej rokujeme. Pre nás nemá význam hľadať si nových jazdcov."

Že by Vettela skutočne ale mohol získať Mercedes, odhaduje aj Jacques Villeneuve, svetový šampión z roku 1997: "Každý nemecký tím chce, aby bol majstrom sveta jeho jazdec. Hamilton je v stajni iba preto, aby z Nica urobil lepšieho pretekára. A Sebastian zasa musí opustiť Red Bull, pretože verejnosť na neho mení pohľad. Podľa nej začína v priemerne silnom aute vyzerať ako priemerný pilot."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok