Pri čistení jamy s chemickým odpadom v Pezinku zomrel človek

TA3 TASR
26.7.2014 11:47

Smrť jedného človeka a viacero zranených si dnes predpoludním vyžiadala nešťastná udalosť v jednej z firiem na distribúciu chemikálií v Pezinku, v časti Glejovka. Pri čistení jamy s chemickým odpadom tam upadli do bezvedomia traja ľudia. Jedného z nich sa záchranárom už oživiť nepodarilo.

Ako TASR informoval Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR, ďalších dvoch záchranári dostali do stabilizovaného stavu. "Pacientov pri vedomí sme odviezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava," uviedol Minár.

Do nemocnice zamierili aj štyria hasiči s ľahšími popáleninami. "Pri zásahu boli poleptaní zatiaľ neznámou chemickou látkou," informoval Minár.

Operačné stredisko ZZS SR prijalo oznámenie o udalosti o 09.16 h. Na mieste zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému.

POLÍCIA: Udalosť z Glejovky v Pezinku vyšetruje ako prečin usmrtenia

Dnešnú tragédiu v jednej z firiem na distribúciu chemikálií v Pezinku, v časti Glejovka, pri ktorej zomrel človek, už začala vyšetrovať polícia ako prečin usmrtenia. Pri čistení jamy s chemickým odpadom upadli do bezvedomia traja ľudia, jedného z nich sa záchranárom už oživiť nepodarilo.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Tatiana Kurucová, okolnosti tragédie sú predmetom vyšetrovania. "Dve osoby, ktorých sa záchranárom podarilo priviesť k vedomiu, boli prevezené do bratislavských nemocníc, kde sú v súčasnosti aj hospitalizované," uviedla Kurucová.

Pripomenula, že ľahké zranenia utrpeli aj štyria hasiči. "Dvaja z nich boli poleptaní neznámou látkou," spresnila.

K nešťastnej udalosti došlo dnes v predpoludňajších hodinách. Podľa Jozefa Minára z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR prijali oznámenie o udalosti o 09.16 h, na miesto vyrazili všetky zložky integrovaného záchranného systému. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave informovalo, že na mieste zasahovali bratislavskí, seneckí i pezinskí hasiči.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok