Efjednotka zavíta v roku 2016 do Azerbajdžanu

TASR
25.7.2014 14:22

Seriál majstrovstiev sveta F1 zavíta o dva roky aj do Azerbajdžanu. Ako informovala agentúra Reuters, v hlavnom meste Baku sa bude pretekať už v roku 2016 na Veľkej cene Európy.

Efjednotka zavíta v roku 2016 do Azerbajdžanu
SITA

"Som potešený, že môžem oficiálne oznámiť podpis zmluvy o príchode F1 do Baku v roku 2016. Je to ďalší úspešný dielik v našich plánoch priniesť najvýznamejšie športové podujatia do našej krajiny," uviedol v oficiálnom vyhlásení minister mládeže a športu Azerbajdžanu Azad Rahimov.

Pôvodne sa malo v Azerbajdžane jazdiť už budúci rok, no tým by počet veľkých cien stúpol nad dvadsať, čo by muselo odsúhlasiť všetkých 11 tímov. Premiérové preteky v zakaukazskej krajine sa tak napokon rozhodli zaradiť do kalendára až o sezónu neskôr. Okruh by podľa plánov mal prechádzať historickým jadrom Baku, pričom využije hlavné cesty a povedie popri najvýznamnejších pamiatkach mesta.

Azerbajdžan značí ďalšiu snahu o globalizáciu seriálu a spestrenie kalendára F1. Tento rok by v ňom mala debutovať Veľká cena Ruska, ktorá sa uskutoční v uliciach Soči, dejiska ZOH 2014. Poslednými pridanými pretekmi je Veľká cena Mexika, ktorá sa vracia do kalendára a mala by sa jazdiť od budúceho roka. V hre zostávajú aj preteky na mestskom okruhu v New Jersey.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok