Tiraspoľ bude iná liga ako Walesania, znie z kabíny Slovana

SITA
25.7.2014 11:56

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava odohrajú v utorok 29. júla o 20.15 h domáci duel na Pasienkoch proti Šeriffu Tiraspoľ v rámci 3. predkola Ligy majstrov (LM) 2014/2015. Trinásťnásobný majster najvyššej moldavskej súťaže je pre mnohých veľkou neznámou.

Tiraspoľ bude iná liga ako Walesania, znie z kabíny Slovana
ČTK

"Veľa ľudí to mužstvo nepozná a všetci si hovoria, že ich musíme jasne prevýšiť a postúpiť. Mnohí hovoria, že sme favoritmi. V skutočnosti v tom klube hrajú azda traja domáci hráči a ostatní sú Juhoameričania. Klub má omnoho väčší rozpočet ako my a azda aj lepšie podmienky. V európskej súťaži už niet ľahkého súpera a Tiraspoľ považujem za jedného z čiernych koní. Každopádne to bude úplne iná liga ako waleský tím,“ vyjadril sa na internetovej stránke klubu krídelník či útočník Karol Mészáros, ktorý ako striedajúci hráč prispel v utorok k postupovému víťazstvu "belasých" 2:0 na trávniku The New Saints (prvý zápas 1:0).

Šeriff Tiraspoľ prešiel v 2. predkole presvedčivo cez Sutjesku Nikšič z Čiernej Hory (2:0 /d/, 3:0 /v/). "My sa na Tiraspoľ pripravíme tak zodpovedne, ako to len pôjde. Chceme postúpiť, to je náš jednoznačný cieľ,“ poznamenal práve v piatok 21-ročný rodák z Galanty.

Odvetný súboj v Moldavsku sa uskutoční v stredu 6. augusta na štadióne v Tiraspole. V prípade úspechu Slovana v 3. predkole by čakalo na zverencov českého trénera Františka Straku play-off Ligy majstrov, ktoré vyžrebujú 8. augusta. Prvé súboje sú potom na programe 19. a 20. 8., odvety 26. a 27. augusta. Ak by Slovan neuspel proti Tiraspoľu, nastúpil by v play-off Európskej ligy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok