Reprezentačná osemnástka sa sťahuje

TASR
25.7.2014 08:10

Po prvom roku pôsobenia projektu SR "18" v I. hokejovej lige sa tím trénera Antona Bartánusa presťahuje z Trnavy do Liptovského Mikuláša. Slovenská reprezentačná osemnástka tak strávi ročník 2014/2015 na Liptove, kde bude mať svoju základňu a odohrá tam aj svoje domáce zápasy v druhej najvyššej súťaži.

Reprezentačná osemnástka sa sťahuje
SITA

"Je to pre nás veľmi pozitívne, že si môžeme rozložiť svoj stan práve v Liptovskom Mikuláši. Ponúkli nám tu komfortné podmienky, ktoré naši mladí reprezentanti zužitkujú na rozvoj talentu. Už počas majstrovstiev sveta v Minsku sme sa na túto tému rozprávali s Jánom Lacom, ktorý nedávno otvoril vedľa zimného štadióna tréningovú arénu. Sme veľmi radi, že sme dospeli k takejto dohode," povedal pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora.

Svoj podiel na účasti slovenskej 18-ky v Liptovskom Mikuláši mal práve reprezentačný brankár a v súčasnosti hráč Barysu Astana Ján Laco. "Samozrejme, sme veľmi šťastní, že môžeme ponúknuť priestory aj pre slovenskú reprezentáciu do 18 rokov. Druhá hala je v prevádzke len pár týždňov a čoskoro bude poriadne vyťažená. Pre Liptovský Mikuláš je dobré, že bude mať v meste dva takéto tímy a verím, že záujem ľudí o hokej bude ešte väčší. Bude určite náročné skĺbiť program pre dve prvoligové mužstvá pod jednou strechou, ale určite nájdeme cestu, aby boli obe strany spokojné," uviedol Laco pre hockeyslovakia.sk.

Jedným z dôvodov sťahovania sa do Liptovského Mikuláša je aj fakt, že na prítomnosť projektu SR "18" by v Trnave doplácali menším počtom tréningových hodín na trnavskom ľade miestni mládežníci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok