Hlasový záznamník z malajzijského lietadla je neporušený

SITA
24.7.2014 06:55

Hlasový záznamník z malajzijského boeingu zostreleného minulý štvrtok nad Ukrajinou je v dobrom stave. V stredu to oznámila Medzinárodná organizácia pre civilné letectvo (ICAO), ktorá sa podieľa na vyšetrovaní tragédie.

Hlasový záznamník z malajzijského lietadla je neporušený
SITA

Stav druhej čiernej skrinky, ktorá zaznamenáva letové údaje, sa ešte stále vyhodnocuje. Oba záznamníky previezli tento týždeň z východu Ukrajiny do Británie, kde uskutočnia ich analýzu. Britský premiér David Cameron v utorok oznámil, že analýzu budú na žiadosť Holandska vykonávať Briti v spolupráci s ďalšími zahraničnými expertmi. ICAO sa nevyjadrila, kedy by mohli byť známe prvé výsledky analýzy.

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa minulý štvrtok zrútil v oblasti pri ukrajinsko-ruskej hranici. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube vrátane 193 Holanďanov a 43 Malajzijčanov. Stroj bol pravdepodobne zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov, proti ktorým už niekoľko mesiacov bojuje ukrajinská armáda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok