Malajzia odovzdala čierne skrinky letu MH17 Holandsku

TASR
23.7.2014 07:16

Malajzijské úrady odovzdali čierne skrinky lietadla malajzijských aerolínií, ktoré sa 17. júla zrútilo na východe Ukrajiny, zástupcom Holandska. K odovzdaniu došlo v utorok neskoro večer na letisku v Kyjeve, oznámilo holandské ministerstvo zahraničných vecí.

Malajzia odovzdala čierne skrinky letu MH17 Holandsku
SITA/AP

Zapisovače letových údajov a hlasu v kokpite, ktoré našli proruskí separatisti v troskách zrúteného lietadla malajzijských aerolínií na východe Ukrajiny, predtým so značným oneskorením v utorok odovzdali malajzijským predstaviteľom, uviedla agentúra DPA.

Holandsko, z ktorého pochádzalo 193 z 298 obetí minulotýždňovej tragédie, požiadalo o analýzu údajov z čiernych skriniek expertov britského Úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd (AAIB).

smútok.jpg

Za obete leteckého nešťastia vyhlásili v Holandsku štátny smútok

Holandská vláda vyhlásila na stredu deň národného smútku v súvislosti so zostrelením malajzijského lietadla nad východnou Ukrajinou, na palube ktorého zahynulo viac ako 190 Holanďanov.

Krajina sa teraz pripravuje na príchod telesných pozostatkov obetí nešťastia. Tie by mali priletieť na leteckú základňu v meste Eindhoven, kde ich bude čakať aj holandský kráľ s kráľovnou.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok