RegioJet plánuje v SR pridať 150 pracovných miest

SITA
21.7.2014 12:18

Súkromný vlakový osobný dopravca RegioJet chce zvýšiť počet svojich zamestnancov na Slovensku zhruba o 150. Posilní tak personálne zázemie v už prevádzkovanej osobnej doprave na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno i v pripravovanom spojení IC vlakov Bratislava - Žilina - Košice.

RegioJet plánuje v SR pridať 150 pracovných miest
SITA

Ako spoločnosť v pondelok informovala, začala už výberové konania na ľudí do vlakového personálu a prevádzkovej základne. Tie sú súčasťou intenzívnych príprav na jej vstup do vnútroštátnej diaľkovej dopravy na Slovensku.

RegioJet má v súčasnosti v SR 104 zamestnancov a po plánovanom pridaní nových miest sa ich počet zvýši predbežne na 254. Spoločnosť plánuje od 14. decembra začať prevádzkovať štyri páry IC vlakov denne medzi Bratislavou a Košicami cez Žilinu. Zároveň predĺži svoju linku EC vlakov na trati Praha - Ostrava - Žilina až do Košíc.

Vlaková spoločnosť poskytne pracovné miesta najmä na pozíciách zákazníckej obsluhy, či v oblasti zázemia a technologickej správy. Dopravca aktuálne hľadá rušňovodičov a rušňovodičky, ktorí budú riadiť moderné lokomotívy. Ponúka aj pozície stevardov, mechanikov, elektromechanikov a elektronikov koľajových vozidiel.

"Dáme prácu ľuďom v oblastiach s vysokou nezamestnanosťou, napríklad, na východnom Slovensku,“ povedal Radim Jančura, majiteľ holdingu Student Agency, ktorého súčasťou je aj RegioJet. "Prevádzkový personál, ktorý bude zabezpečovať služby pre zákazníkov v súlade s vysokým štandardom zákazníckeho servisu, je veľká príležitosť pre profesionálne uplatnenie a sebarealizáciu," dodal.

Spoločnosť RegioJet a.s. so sídlom v Bratislave bola založená v novembri 2010 a jej spoločníkom je Student Agency, k.s. Brno. Základné imanie firmy je 25 tis. eur. Od marca 2012 prevádzkuje osobnú železničnú dopravu na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno.

RegioJet vlani prepravil na území SR viac ako 1,5 mil. pasažierov. Spoločnosť využíva moderné klimatizované vlaky Talent od nemecko-kanadského výrobcu Bombardier a Desiro od nemeckého výrobcu Siemens. Student Agency na Slovensku prevádzkuje aj autobusovú dopravu a je súčasne jedným z najväčších predajcov leteniek na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok