Teplo, sucho a požiare trápia obyvateľov štátu Washington

TA3 TASR
19.7.2014 16:44

Škody na majetku rastú každou hodinou. Oheň zanechal stopy na takmer 900 kilometroch štvorcových porastu. Okrem desiatok hektárov lesa živel zničil stovku domov a škody napáchal aj na elektrickom vedení. Mnohé domácnosti tak zostávajú bez dodávok elektriny.

Teplo, sucho a požiare trápia obyvateľov štátu Washington
TASR

Rozsiahle požiare, ktoré zničil najmenej 100 domov však prinútil v piatok obyvateľov mesta Malott v americkom štáte Washington opustiť svoje domovy. Informovala o tom agentúra AP.

Došlo tiež k čiastočnej evakuácii tretieho mesta, Brewsteru, ležiacom v údolí Methow.
Šerif okresu Okanogan, Frank Rogers, povedal, že nedošlo k žiadnym zraneniam. Opustiť svoje domovy museli aj obyvatelia okrajových častí Brewsteru, pretože podľa šerifa začal vietor začal smerovať k mestu. Rogers dodal, že škody spôsobené požiarom vzrástli, ale nebol schopný poskytnúť presné číslo.
"Vieme, že sme stratili ďalšie domovy," povedal Rogers.

Nemocnicu v Brewsteri evakuovali ešte v noci na piatok. Dym bol v meste tak hustý, že z priľahlej diaľnice nebolo vidieť rieku Columbia. Niesol sa až do mesta Spokane, ležiacom 24 kilometrov východne.
Oheň sa vo štvrtok prehnal cez mesto Pateros. Jeho 650 obyvateľov sa vrátilo do oblasti pokrytej tlejúcimi zvyškami, napísala AP.

Masívne požiare sa rýchlo rozširujú a nabrali nový smer. Napomáha im silný vietor, ktorý miestami dosahuje rýchlosť takmer 50 kilometrov za hodinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok