Izrael začal pozemnú operáciu v pásme Gazy

TASR TA3
17.7.2014 22:15

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu nariadil dnes armáde, aby začala pozemnú operáciu v pásme Gazy. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na vojenské zdroje.

Z oficiálneho vyhlásenia o rozhodnutí premiéra a ministra obrany vyplýva, že cieľom operácie je zabrániť využívaniu tunelov vedúcich z pásma Gazy do Izraela na teroristické aktivity.

Armáda následne oznámila, že spustila pozemnú operáciu v pásme Gazy, a to s cieľom zasadiť "významný úder teroristickej infraštruktúre Hamasu", uviedla agentúra AP.

Očití svedkovia a obyvatelia Gazy informovali o silnej delostreleckej paľbe a ostreľovaní z plavidiel pozdĺž hraníc s Izraelom.

Izrael armáda ofenzíva 1 (SITA).jpg

Hamas: Pozemná ofenzíva bude mať pre Izrael hrozné následky

Izraelská pozemná ofenzíva, ktorá sa dnes začala v pásme Gazy, bude mať "hrozné následky". Podľa agentúry Reuters to dnes vyhlásilo palestínske radikálne hnutie Hamas.

"Nevystraší to lídrov Hamasu ani palestínsky ľud," povedal hovorca hnutia Sámí Abú Zuhrí. "Varujeme (izraelského premiéra Benjamina) Netanjahua pred hroznými následkami tohto nerozumného činu," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok