Z komiksového superhrdinu Thora bude žena

SITA
16.7.2014 14:51

Americká spoločnosť Marvel Comics, ktorá vydáva komiksy a vlastní práva na postavy z ich príbehov, sa rozhodla zmeniť pohlavie superhrdinu Thora. Prvý komiks o bohovi hromu a blesku vydali v roku 1962.

Z komiksového superhrdinu Thora bude žena
SITA

Po viac ako 50 rokoch však z jeho kreslenej podoby spravia ženu. Marvel chce vraj takýmto spôsobom motivovať ženy a dievčatá, aby sa začali zaujímať o komiksy. Zástupcovia spoločnosti označili tento krok za jednu z najšokujúcejších a najvzrušujúcejších zmien, aké doteraz urobili. Prvý komiks o superhrdinke Thor plánujú zverejniť v októbri. Ilustrovať ho bude Russell Dauterman.

Na správy o zmene už stihol zareagovať aj americký filmár Joss Whedon, ktorého toto rozhodnutie pobúrilo. „Thor ako žena? Čo ich do pekla viedlo k tomu, aby si mysleli, že to bude cool?“ vyjadril sa prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter režisér snímky Avengers: Pomstitelia (2012), v ktorej Thora stvárnil austrálsky herec Chris Hemsworth. Ďalší film o superhrdinoch Avengers: The Age of Ultron, ktorý rovnako režíruje Whedon, by sa mal do kín dostať na budúci rok.

Informácie pochádzajú z webstránok www.bbc.com a www.digitalspy.co.uk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok