Izraelské útoky pokračujú siedmy deň

SITA TA3
14.7.2014 09:17

Izrael v pondelok už siedmy deň pokračoval v ostreľovaní Pásma Gazy v reakcii na raketové útoky zo strany palestínskych ozbrojencov, rozsiahlejšia vojenská operácia, ktorou židovský štát pohrozil, sa však zatiaľ nezačala.

Najnovší nálet zasiahol okolie mesta Bajt Lahíja, zaobišiel sa však bez obetí či zranených. Palestínčania odpálili najmenej jednu raketu, ktorá nespôsobila žiadne škody. V obave pred zintenzívnením vojenských zásahov proti Pásmu Gazy už opustilo oblasť v okolí mesta Bajt Lahíja pri hraniciach s Izraelom asi 70 000 ľudí.

Izraelská armáda sa k dôvodu odkladu rozsiahlej operácie vrátane pozemnej odmietla vyjadriť. Izrael napriek tomu tvrdí, že pozemná invázia do Gazy ostáva možnosťou a mobilizoval pre tento účel už okolo 20 000 rezervistov. Doteraz útoky prebiehali zo vzduchu, pričom armáda v pásme zasiahla už asi 1 200 cieľov. Palestínski militanti z Pásma Gazy vystrelili od začiatku izraelskej ofenzívy na židovský štát rovnako už stovky rakiet. Počet obetí izraelskej ofenzívy na strane Palestínčanov stúpol už na najmenej 160, z toho asi 135 tvoria civilisti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok