Pri útoku militantov na Sinajskom polostrove zahynulo osem ľudí

TASR TA3
14.7.2014 07:05

Osem ľudí, medzi ktorými bolo sedem civilistov a jeden bezpečnostný činiteľ, zahynulo v nedeľu večer pri útoku egyptských militantov na Sinajskom polostrove.

Ozbrojenci vypálili na vojenské stanovište v meste Aríš mínometné strely, ktoré dopadli na neďalekú obytnú zónu, píše agentúra Reuters.

Zdravotnícke zdroje potvrdili zranenia ďalších 25 osôb. Útok prišiel v čase izraelskej ofenzívy proti susediacemu palestínskemu pásmu Gazy. Sinajskí militanti na podporu palestínskych skupín vystrelili niekoľko rakiet aj na územie Izraela, útoky však boli podľa izraelských úradov zneškodnené.

V priebehu šesť dní trvajúcej ofenzívy zahynulo v pásme Gazy viac ako 160 Palestínčanov. Palestínski militanti vypálili za ten čas na Izrael približne 700 rakiet. Židovský štát zatiaľ žiadne obete raketových útokov nehlásil.


Egypt od vlaňajšieho vojenského zosadenia demokraticky zvoleného islamistického prezidenta Muhammada Mursího sužuje povstanie militantov so základňami na Sinajskom polostrove, ktorí si za svoj cieľ berú najmä bezpečnostné sily.


Nový egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí, ktorý zorganizoval Mursího zvrhnutie, prisľúbil, že bude bojovať proti terorizmu a nastolí stabilitu v tomto najľudnatejšom štáte arabského sveta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok