Na Záhorí víťazstvo Senice nad Myjavou

TA3 SITA TASR
12.7.2014 23:13

Futbalisti Senice začali víťazne nový súťažný ligový ročník 2014/2015. V sobotňajšom dueli 1. kola zdolal tím zo Záhoria svojho "kopaničiarskeho" protivníka Spartak Myjava 1:0. Jediný gól stretnutia padol v úvodnej štvrťhodine - presadil sa 19-ročný Jakub Kosorin.

FK Senica - Spartak Myjava 1:0 (1:0)

Gól: 12. Kosorín. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Hušek - Sládek, Oršula, Duga, 3050 divákov.
zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla – Chvátal Pavlík, Pillár, Mazáň - Piroska Hušek, Opiela (90.+2 Komara)- Hlohovský (81. Ventúra), Kosorin (72. Mráz), Kalabiška

Spartak Myjava: Solnička – Beňo (79. Kuzma), Jánošík, Černáček, Ciprys – Marček - Daniel (62. Bruško), Duga, Sládek, Pekár - Oršula (79. Kosík)

Pred 1. kolom sa vedenie domáceho klubu rozlúčilo s brankárom Pavlom Kamešom. Zápas sa odohrával tradične vo výbornej atmosfére, ktorá vždy sprevádza záhorácko-kopaničiarske derby. Zahanbiť sa nedali ani futbalisti na ihrisku. Od začiatku sa hralo hore-dole a bolo sa na čo pozerať. Úvodný gól nenechal na seba dlho čakať. V 12. minúte výborne potiahol po pravej strane loptu Mazáň, po jeho centri brankár Solnička vyboxoval loptu iba do hlavy mladučkého Kosorina a skončila v sieti. V 19. minúte nebezpečne pálil hosťujúci Duga z diaľky. Ale Šulla si s loptou poradil. Azda najväčšiu možnosť na vyrovnanie mali Kopaničiari v 24. minúte. Po kombinačnej akcii sa na hranici pokutového územia ocitol sám Sládek, ale do jeho strely sa výborne v poslednej chvíli hodil Mazáň. Výborný futbal pokračoval. Na druhej strane po Piroskovom centri jemne tečoval loptu Kosorin a tá skončila na brvne Solničkovej brány. V 31. minúte zvonila konštrukcia brány aj na druhej strane. Po Pekárovom rohu na prednú žrď a teči jedného z hráčov sa lopta odzrazila od opravej žrde do ihriska. Na strane dimácich bol strelecky aktívny najmä ätočník Kosorin, ktorý v 40. minúte po obliehaní šestnástky Myjavčanov zakončil akciu tesne nad Solničkovu bránu.

V 2. polčase sa hralo už viac takticky a mužstvá toľko neútočili. Aktivnejí boli Myjavčania, ale gólovo sa im v tomto zápase nepodarilo presadiť. V 59. minúte nepríjemne pálil spoza pokutového územia Pekár, Šulla však končekmi prstov loptu vyrazil na roh. Na druhej strane vyslal tvrdú strelu Hlohovský, ale Solnička bol na svojom mieste. Ďalšiu nebezpečnú strelu mal hosťujúci Bruško v 78. minúte, ale senický brankár bol opäť na mieste. Vyrovnanie mal na hlave v 80. minúte striedajúci Kosík, ktorý po centri z bezprostrednej blízkosti senickú bránu minul. V prestížnom derby sa tak z víťazstva radovali Záhoráci.

Hlasy:

Peter Gergely, tréner Myjavy: "V prvom polčase mal zápas veľmi dobré tempo. Domáci začali lepšie. Postupne sa to vyrovnalo. Myslím si, že na šance to bola remíza. Po zmene strán sme boli lepším tímom. Ak však nedáme gól, nemôžeme bodovať."

Pavel Hapal, tréner Senice: "V prvom rade chcem pochváliť nášho trávnikára Maja, ktorý výborne pripravil hraciu plochu. To som asi ešte nezažil. Aj preto mal zápas výborné tempo. Prvý polčas bol výborný, hore-dole futbal. Pri našich príležitostiach nám chýbalo dohratie akcií do konca. Súper hrozil z brejkov, vytvoril si šance. Druhý polčas už taký oku lahodiaci zápas nepriniesol, no umne sme bránili a dokázali zápas dotiahnuť do konca. S výsledkom som spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok