Vedenie Enelu odsúhlasilo predaj Slovenských elektrární

SITA
11.7.2014 07:34

Vedenie spoločnosti Enel odsúhlasilo predaj Slovenských elektrární (SE). Okrem toho spoločnosť odsúhlasila predaj aktív v Rumunsku. Spoločnosť Enel o tom informovala vo štvrtok.

Vedenie Enelu odsúhlasilo predaj Slovenských elektrární

Predaj aktív na Slovensku a v Rumunsku je súčasťou širšieho plánu predaja aktív v hodnote 6 mld. eur. Tento program sa začal v roku 2013 a jeho cieľom je zníženie dlhu spoločnosti. Predaj rumunských a slovenských aktív by mal spoločnosti Enel priniesť 4,4 mld. eur.

Okrem SE sa predaj týka aj spoločností Enel Distributie Muntenia SA, Enel Energie Muntenia SA, Enel Distributie Banat SA, Enel Distributie Dobrogea SA, Enel Energie SA a tiež Enel Romania Srl.

Spoločnosť Slovenské elektrárne je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky.

Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5 739 megawattmi inštalovaného výkonu. V roku 2013 spoločnosť dodala do elektrickej siete 20,9 terawatthodiny elektrickej energie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok