Kolumbijská federácia poskytne Zunigovi ochranku

TASR
10.7.2014 09:23

Kolumbijská futbalová federácia poskytne reprezentačnému obrancovi Juanovi Camilovi Zunigovi ochranku. Dvadsaťosemročný hráč SSC Neapol sa stal v uplynulých dňoch terčom vyhrážok za zákrok na Brazílčana Neymara vo štvrťfinálovom zápase majstrovstiev sveta.

Kolumbijská federácia poskytne Zunigovi ochranku
SITA/AP

Zuniga v 87. minúte štvrťfinálového súboja s Brazíliou (1:2) zozadu naskočil na Neymara, pričom hviezdu domáceho výberu trafil nešetrne kolenom do dolnej časti chrbta. Spôsobil mu tým zlomeninu tretieho stavca, ktorá ho vyradila z ďalšieho účinkovania na šampionáte. Disciplinárna komisia FIFA nevyhodnotila zákrok Zunigu ako úmyselný a hodný dodatočného potrestania.

Kolumbijský obranca síce vzápätí poslal Neymarovi list, v ktorom sa mu ospravedlnil za spôsobené zranenie a zaželal mu skoré uzdravenie, no ani to ho neochránilo pred hnevom fanúšikov, predovšetkým tých brazílskych. Po celom svete sa na sociálnych sieťach objavili vyhrážky adresované Zunigovi. Po stupňujúcich sa hrozbách sa rozhodla kolumbijská federácia zasiahnuť.

"Odmietame všetky hrozby a urážky proti Camilovi a jeho rodine. V spolupráci s bezpečnostnými a vládnymi orgánmi poskytneme hráčovi potrebné bezpečnostné garancie, či už počas jeho pobytu v Kolumbii alebo v trvalom bydlisku v Taliansku," uvádza sa vo vyhlásení kolumbijskej federácie, z ktorého citovala agentúra AP.

Zuniga momentálne dovolenkuje doma v Kolumbii, do Talianska by sa mal vrátiť v najbližších dňoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok