Dukla Trenčín získala lotyšského reprezentanta Andersonsa

TASR
9.7.2014 14:13

Káder slovenského extraligistu Dukly Trenčín doplnil lotyšský hokejový reprezentant Janis Andersons. Informuje o tom oficiálny web "vojakov". Dvadsaťsedemročný bek naposledy pôsobil v druhej najvyššej nemeckej súťaži, predtým hral na Ukrajine, v Česku, Lotyšsku, Švédsku či Bielorusku, no vyskúšal si aj KHL v Diname Riga.

Dukla Trenčín získala lotyšského reprezentanta Andersonsa

Na svojom konte má účasť na štyroch majstrovstvách sveta elitnej kategórie. "Janis Andersons je skúsený obranca, ktorý určite posilní našu defenzívu, keďže má skúsenosti aj z majstrovstiev sveta. Hľadáme ešte ďalšie posily do obrany, chceli by sme angažovať aspoň dvoch skúsených obrancov," povedal pre klubový web športový manažér Dukly Jozef Daňo.

Tréner Roman Stantien očakáva od lotyšského obrancu najmä spoľahlivosť: "Pamätám si ho ešte zo Vsetína, kde sme ho skúšali. Prešiel viacerými ligami, hrával na MS, účasť na posledných mu znemožnilo zranenie. Podľa informácií, ktoré mám, bol aj na svojej poslednej zastávke platným hráčom a oporou. Jeho fyzickú pripravenosť otestujeme 21. júla, kedy sa prvýkrát s mužstvom opäť stretneme a po týždennom tréningu na suchu naskočíme na ľad. Je ešte dostatočný priestor na to, aby sme do začiatku ligy pracovali aj na fyzickej pripravenosti. Platí to aj pre ostatných hráčov, ktorí mali individuálnu prípravu."

V obrane trenčianskeho tímu okrem Andersonsa figurujú Zošiak, Novajovský, Habšuda či Ryzák. Šancu dostanú aj hráči z juniorky, jedným z nich je 17-ročný Andrej Hatala. Majstrovský titul s juniormi pomohol vybojovať dobrými výkonmi aj Matúš Holenda, ten však bude pôsobiť v tíme HK Orange 20, kde sa bude pripravovať na juniorské MS. Prvý prípravný zápas absolvujú Trenčania 5. augusta proti Senici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok