Na Mont Blancu našli telo horolezca po 32 rokoch

TASR
9.7.2014 12:57

Telo mladého muža - zakonzervovaného v ľade 32 rokov - našli horolezci na časti masívu Mont Blanc v Alpách. Informovala dnes o tom agentúra Reuters.

Na Mont Blancu našli telo horolezca po 32 rokoch
SITA/AP

Telo Patricea Hyverta, ktorý sa chcel stať horským vodcom, našli ešte minulý týždeň vo štvrtok dvaja horolezci, uviedli miestne noviny Le Dauphiné libéré i ďalšie médiá.

Hyverta videli naposledy živého 1. marca 1982. Vtedy sa ako 23-ročný sám vybral na výstup na západnú stenu hory Aiguille Verte; časti masívu Mont Blanc, ktorý sa tiahne pozdĺž francúzsko-talianskych hraníc. Po tom, čo odišiel na výstup, sa v popoludňajších hodinách počasie zhoršilo.

Ďalšieho horolezca evakuovali z tej istej hory o dva dni neskôr, Hyverta však nenašli. Miestna polícia novinám potvrdila, že zamrznuté telo patrí nezvestnému horolezcovi. Našli totiž u neho jeho občiansky preukaz.
Objav tela bol šokom pre Hyvertovho 82-ročného otca Gérarda, píše Reuters. "Som človek hôr a uprednostnil by som, keby zostal tam hore," povedal pre rozhlasovú stanicu RTL. "Bolo by mu lepšie na hore než v truhle. Bol jej súčasťou," dodal.

Nebezpečný terén a nevľúdne počasie každoročne na masíve Mont Blanc vyústi do desiatok úmrtí. Telá obetí často nachádzajú až nasledujúci rok, keď sa roztopí ľad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok