Izrael zabil v Gaze pri nálete lídra Islamského džihádu

TA3 TASR
9.7.2014 07:23

Na izraelské územie stále dopadajú rakety militantov z hnutia Hamas. Tel Aviv odpovedá leteckými náletmi, ktorých bolo za uplynulých 24 hodín údajne viac ako 160. Podľa agentúry Reuters zomrel pri náletoch aj vysokopostavený vodca radikálov.

Izrael dnes nadránom spáchal atentát na najvyššie postaveného miestneho vodcu militantnej skupiny Islamský džihád na severe pásma Gazy a zabitých bolo aj ďalších päť ľudí vrátane členov jeho rodiny. Informovali o tom susedia a predstavitelia nemocnice, na ktorých sa odvolala agentúra Reuters.

Hovorkyňa izraelskej armády uviedla, že zatiaľ nemá k dispozícii žiadne podrobnosti o atentáte.
Militant Háfiz Hamad, dvaja bratia a jeho rodičia boli zabití, keď bol Hamadov dom zbombardovaný pri nálete v meste Bajt Hanún v severnej časti palestínskeho pásma Gazy. V dome takisto zahynula neidentifikovaná žena. Uviedli to médiá radikálneho palestínskeho hnutia Hamas, ktoré vládne v Gaze, a tamojšie ministerstvo vnútra.

Protivzdušný systém zostrelil najmenej dve rakety odpálené na Tel Aviv

Sirény zazneli dnes ráno v Tel Avive a okolitej oblasti stredného Izraela. Armáda židovského štátu oznámila, že systém protivzdušnej obrany Železná kupola zostrelil vo vzduchu najmenej dve rakety vypálené z pásma Gazy na Tel Aviv, informovala agentúra Reuters.

Podľa agentúry DPA bolo v najväčšej metropolitnej oblasti v Izraeli po spustení sirén počuť dva tlmené výbuchy. Sirény varujúce pred raketovým útokom sa rozozvučali v Tel Avive - no tiež v Jeruzaleme a ďalších izraelských mestách - aj v utorok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok