Žalobca spochybnil vierohodnosť lekára, ktorý liečil Pistoriusa

TASR
7.7.2014 15:13

Hlavný prokurátor Gerrie Nel spochybnil vierohodnosť lekára Waynea Dermana, ktorý pred súdom vypovedal, že juhoafrický hendikepovaný atlét Oscar Pistorius obžalovaný z vraždy priateľky trpí úzkostnými stavmi.

Žalobca spochybnil vierohodnosť lekára, ktorý liečil Pistoriusa
SITA

Nel v pondelok uviedol, že lekár nemôže podať objektívne zhodnotenie zdravotného stavu obžalovaného, keďže ho v minulosti dlhé roky liečil a často s ním cestoval. Podľa Dermana, ktorý je profesorom športovej medicíny na Univerzite v Kapskom Meste, má Pistorius triašku rúk, trpí poruchami spánku a potrebuje špecializovanú pomoc. Takisto konštatoval, že je hyperaktívny, často robí rýchle pohyby hlavou a má strach zo zločinu. "Je to úzkostlivý jedinec," povedal Derman.

Pistorius zabil svoju priateľku Reevu Steenkampovú vlani vo februári štyrmi strelnými ranami v čase, keď bola zamknutá na toalete. Žaloba tvrdí, že sa tam zamkla po hádke s 27-ročným športovcom a že ten následne strieľal v afekte a s úmyslom ju zavraždiť. Verzia obhajoby znie, že bežec s amputovanými dolnými končatinami si svoju partnerku pomýlil s neznámym votrelcom a zastrelil ju "omylom".

Témy: lekár
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok