Traja podozriví sa priznali k vražde palestínskeho mladíka

SITA TA3
7.7.2014 14:22

Izraelskí predstaviteľ v pondelok uviedol, že traja muži podozriví zo zabitia palestínskeho mladíka sa k činu priznali. Muži v pondelok vraždu 16-ročného Muhammada Abú Chadaíra za účasti bezpečnostných orgánov rekonštruovali.

Mladíka uniesli neďaleko domu minulý týždeň a jeho pozostatky sa našli neskôr v jeruzalemskom lese. Izrael v nedeľu oznámil zatknutie šiestich židovských mužov podozrivých z vraždy. Ich identitu nezverejnili. Smrť Abú Chadaíra vyvolala násilné protesty v arabských častiach Jeruzalema a v severnom Izraeli. Úrad izraelského prezidenta v pondelok oznámil, že Benjamína Netanjahua zavolal otca mladíka a vyjadril mu svoju sústrasť.

Mladého palestínskeho chlapca zabili deň potom, ako pochovali v Izraeli troch unesených izraelských tínedžerov, ktorých našli po dvojtýždňovom pátraní mŕtvych na Západnom brehu. Izrael ich vraždu pripisuje radikálnemu palestínskemu hnutiu Hamás. Zabitie palestínskeho mladíka je pravdepodobne odplata za ich zabitie.

Pohreb palestínskeho chlapca poznačili masové protiizraelské demonštrácie. Ich účastníci hádzali na izraelských policajtov kamene a tí odpovedali použitím slzotvorného plynu a streľbou gumovými projektilmi. Palestínčania hrozia začatím ďalšej intifády proti židovskému štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok