Räikkönena previezli do nemocnice

TASR
6.7.2014 15:36

Organizátori jubilejnej 50. Veľkej ceny Veľkej Británie F1 na okruhu Silverstone dočasne prerušili preteky už v 1. kole. Dôvodom bola veľká nehoda fínskeho pilota Kimiho Räikkönena z Ferrari, ktorého monopost po kontakte s Williamsom Felipeho Massu skončil v ochranných zvodidlách. Räikkönen opustil vozidlo po vlastných, zdravotná služba ho však previezla do nemocnice na okruhu na pozorovanie.

Räikkönena previezli do nemocnice
SITA

Majster sveta z roku 2007 Räikkönen pri kráčaní mierne pokrivkával. Podľa hovorcu talianskej stajne Ferrari sa 34-ročný Fín sťažoval na bolesť v oblasti pravého členka a bedrového kĺbu. Jeho monopost však nebol údajne pred štartom VC stopercentne v poriadku. "Kimi urobil chybu," povedal pre televíznu stanicu RTL šéf F1 Bernie Eccleston. Organizátori informovali po nehode ostatných pilotov o dočasnom prerušení pretekov červenou vlajkou, ktorú použili hneď v úvodnom kole prvýkrát od VC Monaka v roku 2000.

Na štart svojej 200. VC v kariére sa v nedeľu postavil jeden z účastníkov nehody Massa. Zrážka poškodila jeho monopost natoľko, že na opätovný štart pretekov sa už postaviť nemôže. "Mal som nehodu pred očami. Kimi havaroval, ja som stočil volant do pravej strany a následne nabúral do mňa. Monopost je veľmi poškodený. Dúfam však, že Kimi bude v poriadku. Mal skutočne veľkú nehodu. Chcel som mať krajší víkend, teraz naň musím zabudnúť. Som ale rád, že som v poriadku," uviedol po nehode Massa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok