Slovan v derby s Košicami získal Superpohár

TASR, TA3
5.7.2014 17:01

Futbalisti úradujúceho majstra Slovana Bratislava sa v sobotu stali víťazmi slovenského Superpohára 2014 po víťazstve na Pasienkoch nad MFK Košice 1:0. Na tróne pre úradujúceho víťaza Superpohára, o ktorý sa hralo opäť po štyroch rokoch, nahradili MŠK Žilinu.

Superpohár 2014:

Slovan Bratislava - MFK Košice 1:0 (0:0)

Gól: 77. Milinkovič, ŽK: Peltier - Sekulič, Pačinda, Viazanko, rozhodoval Vlk, 550 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan: Perniš - Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský - Lásik, Grendel (61. Peltier) - Milinkovič (82. Mészáros), Soumah, Žofčák (61. Halenár) - Fořt

MFK: Tofilovski - Viazanko (82. Huk), Kavka, Bašista, Sekulič - Ostojič - Bukata, Korijkov, Skvašík (63. Urban), Pačinda (77. Kubík) - Djordjevič

Slovan začal aktívne, v 4. minúte sa do zakončenia dostal Fořt, o chvíľu aj Jablonský, ale skóre sa nemenilo. Ani v 10. minúte, keď pekne prenikol Soumah, jeho pokus o obstrel ale išiel nad. Na druhej strane išiel sám v 12. minúte z uhla na Perniša Pačinda, ale loptu si zabudol pod sebou a zakončil zle. Hral sa medzišestnástkový futbal, Košice to skúšali sem tam aj dlhou loptou, ale bezvýsledne. Domáci sa snažili o kombináciu, ale tiež bez lepšej finálnej fázy. V 36. minúte Milinkovič z priameho kopu z ideálnej vzdialenosti prestrelil. Na druhej strane tiež z priameho kopu, ale z oveľa ostrejšieho uhla, to v 40. minúte skúsil priamo Pačinda, Perniš s prehľadom chytil. O tri minúty strieľal Košičan Skvašík, ale lopta išla nad bránu domácich.
V 46. minúte po krídelnej akcii center Čikoša presvišťal cez pokutové územie, nik tam však nebol na zakončenie. Obraz hry sa nemenil, Slovan mal územnú prevahu, v 53. minúte to krížnou strelou skúsil z dobrej pozície Milinkovič, ale minul. Po hodine kopal z výbornej parkety priamy kop striedajúci Halenár, ale tiež tesne minul. A čakanie na prvého strelca pokračovalo aj po 72. minúte, keď peknú kombináciu Soumaha a Jablonského nezakončil Milinkovič do odkrytej brány. No ten istý hráč už v 77. minúte odklial bránu hostí, keď po prihrávke Soumaha vnikol do šestnástky, s prvým pokusom neuspel, ale na druhý preloboval vybehnutého Tofilofskiho do odkrytej brány. Mužstvá sa krátko po góle po verdikte arbitra Vlka občerstvili, hneď po rozohratí mohol zvýšiť Soumah, no neuspel. Slovan tak vyhral prvý súťažný duel v novej sezóne tesne 1:0 a odplatil súperovi prehru z májového finále Slovenského pohára 2013/2014.

Hlasy:

Marko Milinkovič (Slovan Bratislava): "Teší ma, že môj gól bol víťazný a navyše bol ešte aj pekný. Predtým som mal veľkú šancu, ale takto ma to nemusí mrzieť, že som ju nepremenil. Gól bol naozaj veľmi pekný. Keď vidím niekoho streliť taký gól, teším sa z toho. Teraz sa to podarilo mne. Tofiloski vybehol, nedosiahol na loptu, ja som sa s ňou rýchlo otočil a videl som, že on ešte nie je v bránke. Tak som to vyskúšal a vyšlo to."

Peter Bašista (MFK Košice): "Nastúpili sme do zápasu nervózne. Nedarilo sa nám držať loptu na kopačkách, čo nám bránilo hrať viac smerom dopredu. Pri góle to Milinkovič trafil pekne a trochu so šťastím, ale treba povedať, že gólu predchádzalo aj viacero chýb z našej strany. Mali sme v zápase niekoľko náznakov šancí, ale nedotiahli sme to. Slovan dal gól, zvíťazil a my ideme ďalej."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok