V Nigérii zatkli šéfa federácie, hrozí jej trest

TASR
5.7.2014 13:32

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) hrozí Nigérii trestom za to, že po návrate z majstrovstiev sveta v Brazílii zatkli v krajine prezidenta národnej federácie Amina Maigariho. Ak do utorka v tomto africkom štáte nevrátia všetko do pôvodných koľají, môže FIFA Nigériu suspendovať.

V Nigérii zatkli šéfa federácie, hrozí jej trest
SITA

Nigérijská vláda zatkla šéfa zväzu a prepustila všetkých zamestnancov federácie. Dôvodom bola nespokojnosť po prehre 0:2 v osemfinále majstrovstiev sveta s Francúzskom. Podobne agresívne reagovala vláda v Nigérii aj po MS 2010.

FIFA chráni všetkých 209 členských krajín od vládnych zásahov a v prípade porušenia pravidiel môže krajinu potrestať viacročným zákazom činnosti.

Nigérijčania pritom v Brazílii vôbec nesklamali a prvýkrát od roku 1998 postúpili zo skupiny, v ktorej remizovali 0:0 s Iránom, zdolali 1:0 Bosnu a Hercegovinu a prehrali po dobrom výkone s Argentínou 2:3. V osemfinále boli Francúzom vyrovnaným súperom a dva góly inkasovali až v závere. Najbližšie čaká Nigériu v septembri kvalifikácia o postup na Africký pohár národov 2015.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok