Pre pokus o samovraždu nepoupratovala budovu, dostala výpoveď

TASR
5.7.2014 10:03

Miesto psychologickej a materiálnej podpory dal predseda miestneho súdu v chorvátskom meste Samobor Darko Župančič výpoveď upratovačke, ktorá sa "v dôsledku psychického rozrušenia pokúsila o samovraždu". Informoval o tom srbský spravodajský server Vesti-Online.com.

Pre pokus o samovraždu nepoupratovala budovu, dostala výpoveď
TA3

Podľa policajnej správy, ktorú zamestnávateľ použil ako odôvodnenie výpovede, sa upratovačka 7. apríla tohto roka pokúsila o samovraždu skokom zo strechy okresného súdu v Samobore. Utrpela ťažké zranenia a po liečení v záhrebskej nemocnici pokračovala v terapii na psychiatrickej klinike, píše server.

Zamestnávateľ Župančič však ťažkú životnú drámu upratovačky využil na to, aby jej doručil výpoveď s odôvodnením, že kvôli pokusu o samovraždu nevykonala prácu, ktorú mala na starosti - upratovanie budovy súdu.

Chorvátsky syndikát štátnych a lokálnych úradníkov a zamestnancov označila krok predsedu samoborského súdu za bezpríkladný s tým, že bola "nešťastná žena de facto obvinená z toho, že pred pokusom o samovraždu nepoupratovala celú budovu súdu".

Témy: Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok