Wolffovej debut trval len necelé štyri kolá

SITA TA3
4.7.2014 22:33

Debut prvej ženy po 22 rokoch vo formule 1 v rámci súťažného víkendu trval na okruhu Silverstone len necelé štyri kolá. Susie Wolffová absolvovala celý okruh Veľkej ceny Veľkej Británie trikrát, viac motor jej williamsu nevydržal. Chvíľu nato vyletel z trate jej tímový kolega Felipe Massa.

Wolffovej debut trval len necelé štyri kolá
SITA

"Náročný deň, ale 'efjednotka' je niekedy taká. Mali sme problém s tlakom oleja, motor je odpísaný. Mechanici robia všetko pre to, aby mohol monopost absolvovať druhý tréning," povedala 31-ročná Škótka Wolffová.

Wolffová nahradila počas piatkového tréningu v monoposte williamsu Fína Valtteriho Bottasa. Jej prvé metre v boxovej uličke ocenili diváci veľkým potleskom. Vo štvrtom kole musela monopost odstaviť. Jej najrýchlejšie kolo 1:44,212 min bolo o vyše osem sekúnd horšie ako u najlepšieho muža tréningu Nica Rosberga. Ďalšiu tréningovú jazdu absolvuje o štrnásť dní na Veľkej cene Nemecka v Hockenheime. "Chcem sa všetkým poďakovať za podporu. Veľa to pre mňa znamená, bolo to krásne. Bohužiaľ, bolo to krátke, ale už sa teším do Hockenheimu," dodala Wolffová.

Susie Wolffová je manželka súčasného šéfa tímu Mercedes Tota Wolffa. Rodáčka zo škótskeho Obanu už pre Williams testovala v minulosti niekoľkokrát. Zatiaľ poslednou ženou, ktorá sa objavila na trati počas súťažného víkendu F1, bola Giovanna Amatiová z tímu Brabham v roku 1992 na Veľkej cene Brazílie. Informácie zverejnil web BBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok