Ukrajinská armáda mala zlikvidovať najmenej 150 separatistov

TASR TA3
4.7.2014 09:51

Najmenej 150 proruských separatistov a dvaja ukrajinskí vojaci zahynuli vo štvrtok počas ťažkých bojov na východe Ukrajiny, informovala dnes vláda v Kyjeve.

Armáda zaútočila na šesť pozícií separatistov a obkľúčila obec Nikolajevka v Doneckej oblasti, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu protiteroristickej jednotky. V bojoch podľa neho utrpeli zranenia štyria vojaci.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko nariadil v pondelok ukončenie prímeria a ostreľovanie pozícií separatistov v Doneckej a Luhanskej oblasti sa tak obnovilo. Separatisti podľa DPA dúfajú v dodatočnú vojenskú podporu z Moskvy.

Šéf ukrajinskej diplomacie Pavlo Klimkin sa v stredu stretol v Berlíne so svojimi rezortnými partnermi z Ruska, Nemecka a Francúzska. Dohodli sa, že do soboty sa začnú ďalšie rokovania o prímerí medzi Kyjevom a separatistami.


Porošenko však americkému viceprezidentovi Joeovi Bidenovi vo štvrtkovom telefonickom rozhovore povedal, že nové prímerie bude možné len v tom prípade, ak ho budú dodržiavať obe strany konfliktu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok