Pistorius je vraj na pokraji samovraždy

SITA
2.7.2014 14:29

Juhoafrický telesne postihnutý bežec Oscar Pistorius trpí po zastrelení priateľky Reevy Steenkampovej vážnou traumou a ak sa mu nedostane odbornej pomoci, môže si siahnuť na život.

Pistorius je vraj na pokraji samovraždy
SITA/AP

Aj to podľa jeho obhajcu Barryho Rouxa vyplýva zo správy lekárskeho konzília, ktorý mesiac študoval duševné zdravie atléta s amputovanými dolnými končatinami. Obžaloba už v pondelok vypichla záver troch psychiatrov a jedného psychológa, žePistorius si v čase tragédie 14. februára 2013 uvedomoval dôsledky svojho konania a je teda trestne zodpovedný. Proces pokračuje po mesiac trvajúcich odborných vyšetreniach, ktoré si vyžiadala sudkyňa Thokozile Masipová na žiadosť prokurátora. Začal sa už 3. marca.

Roux s odvolaním sa na správu uviedol, že jeho mandant trpí depresiami a postraumatickou poruchou a jeho stav sa pravdepodobne bude ešte zhoršovať, ak nepodstúpi riadnu terapiu.

V stredu vypovedal aj profesor športovej medicíny na Univerzite v Kapskom Meste Wayne Derman, ktorý obžalovaného liečil.Pistorius vraj má triašku rúk, poruchu spánku a potrebuje špecializovanú pomoc. Zistil tiež, že je hyperaktívny, často robí rýchle pohyby hlavou a skúma potenciálnu hrozbu. "Je to úzkostlivý jedinec," povedal Derman, čím podporil argument obhajoby o strachu zo zločinu. Pistorius tvrdí, že Steenkampovú zastrelil omylom, pretože si myslel, že za dverami toalety jeho domu sa nachádza votrelec. Podľa obžaloby konal s úmyslom vraždiť po hádke s priateľkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok