Vybiehajúci Neuer ako nástupca Beckenbauera či Matthäusa

SITA
1.7.2014 11:24

Beckenbauer, Matthäus a teraz aj Neuer rozšíril počet skvelých nemeckých stopérov na majstrovstvách sveta vo futbale. Napísal to anglický Daily Mail po osemfinálovom súboji Nemcov s Alžírčanmi (2:1) a pridal aj mapku dotykov s loptou v podaní nemeckého gólmana.

Vybiehajúci Neuer ako nástupca Beckenbauera či Matthäusa
SITA/AP

Trochu prehnané tvrdenie, ale tých dotykov mimo šestnástky bolo v prípade Neuera možno aj viac ako tých vo výsostnom území brankára. Najmä v prvom polčase niekoľkými ďalekými vybehnutiami zatiahol záchrannú brzdu namiesto obrancov pred ním. Tí sa často pozerali už len na chrbát unikajúceho Alžírčana. Na otázku, či niekedy zbytočne neriskoval, Neuer odpovedal:

"V regulárnom čase som nedostal gól, to je dôležité. Nemyslím si, že riskujem. Ja hrám takto stále v reprezentácii aj Bayerne a svoj štýl nebudem meniť."

Z dlhodobého hľadiska nie všetky jeho vybehnutia mimo šestnástku sú užitočné pre mužstvo, ale proti Alžírsku sa nezmýlil ani raz. Zakaždým poslal loptu do bezpečia, resp. zabránil gólovým situáciám súpera. "Manuel bol excelentný najmä pokiaľ ide o nebezpečné dlhé lopty, proti ktorým vybiehal. Všetky do poslednej ich ´vyčistil´a bol to jeho veľký prínos pre mužstvo v tomto zápase," pochválil 28-ročného rodáka z Gelsenkirchenu tréner Nemcov Joachim Löw.

Neuer po tesnom víťazstve nad Alžírskom po predĺžení pripomenul, že na úrovni vyraďovacej fázy už nie je žiadny súper z kategórie ľahkých. "Bolo to náročných 120 minút prípravy na Francúzov, ale proti nim to bude ešte ťažšie. Myslím si, že musíme hrať koncentrovanejšie a presvedčivejšie smerom dopredu," nabáda Neuer.

Brazil_Soccer_WCup_Germany_Algeria-7aa61318bc2346108263aad5d175fc03.JPEG
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok