Nezvestných tínedžerov našli mŕtvych pri Hebrone

SITA TA3
30.6.2014 20:53

Troch izraelských tínedžerov, ktorí zmizli 12. júna na Západnom brehu, našli mŕtvych. Hovorca izraelskej armády povedal, že ich telá objavili pri meste Halhúl, asi 5 kilometrov severne od Hebronu.

Nezvestných tínedžerov našli mŕtvych pri Hebrone
SITA

Dvoch mladíkov vo veku 16 a jedného vo veku 19 rokov poslednýkrát videli v blízkosti križovatky pri Hebrone, kde stopovali. Odvtedy nemal o nich nikto žiadne správy. Armáda po objavení tiel postavila blokády a celú oblasť okolo Halhúlu uzavrela. Viac informácií by malo byť známych po mimoriadnom zasadnutí vlády. "S vrahmi detí a tými, čo ich poslali, nemôže byť žiadne zľutovanie. Je čas konať," uviedol vo vyhlásení minister hospodárstva Naftali Bennett.

Izraelská vláda obvinila z únosu tínedžerov militantné palestínske hnutie Hamás. Izraelskí vojaci uskutočnili v tejto súvislosti v uplynulých týždňoch desiatky domových prehliadok a zadržali desiatky členov hnutia. Razie uskutočňovali najmä v meste Hebron, ktoré je baštou Hamásu na Západnom brehu. Najmenej päť ľudí pri zrážkach zahynulo. Palestínska samospráva obvinila Izrael z vykonávania kolektívneho trestu. Podľa vlastných údajov pritom Izraelu pri pátraní po mladíkoch pomáha. Izrael v rámci pátrania po nezvestných identifikoval ako hlavných podozrivých dvoch militantov z Hamásu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok