Raši sa bude opätovne uchádzať o post primátora

SITA TA3
30.6.2014 19:48

Kandidatúru na post košického primátora za stranu Smer-SD Richarda Rašiho oznámil dnes na tlačovej besede predseda košickej krajskej regionálnej organizácie Smeru-SD Peter Žiga. Uviedol, že rokujú s ďalšími stranami o vytvorení prípadnej koalície, sú však pripravení ísť do komunálnych volieb aj sami.

Raši sa bude opätovne uchádzať o post primátora

Ako povedal Žiga, strana Smer získala prostriedky z parlamentných volieb a z toho budú financovať komunálne voľby vrátane kampane Rašiho. „Náklady je ešte skoro odhadovať. Keďže ide o stranícke peniaze, transparentný účet nebudeme zriaďovať. Ako po iné roky budeme zverejňovať na čo sa tieto peniaze použili a aj občania môžu do nášho účtovníctva nahliadnuť. Vážime si podporu aj jednotlivých občanov, ale ak chcú venovať nejaké prostriedky, radšej nech ich dajú na projekty skvalitnenia života v meste,“ uviedol Žiga.

Ako povedal Raši, Košice sa stali populárnejšími, známejšími doma i vo svete, dejú sa tu pozitívne zmeny. „Košice sa zmenili a sú mestom s perspektívou aj vďaka veľkým investíciám v rámci programu Košice - Európske hlavné mesto kultúry, keď sa bývalé kasárne zmenili na park kultúry, rozpadajúce sa staré kryté kúpalisko sme zmenili na modernú Kunsthale. Realizáciu programu ocenila aj Európska únia,“ dodal Raši. Ďalšie desiatky milióny eur priniesli do Košíc veľkí investori, ktorí vytvorili tisícky pracovných miest. Doložil, že má veľké plány a chce dokončiť veci, ktoré má rozpracované.

„Urobili sme prvé opatrenia a dosiahli prvé pozitívne zmeny na Luniku IX... Doriešiť chceme redukciu košických mestských častí, dopravnú situáciu,“ povedal Raši. Chce sa stretávať s obyvateľmi, načúvať ich návrhom a pripomienkam a spoločne s nimi pripravovať volebný program o Košičanoch a pre Košičanov.

Ako Raši povedal, k jeho prioritám patrí budúcnosť bez uránu, bez povodní a ohrozenia života a majetku občanov, kvalitnejšia mestská doprava, cesty, chodníky. Pre mladé zamestnané rodiny do 35 rokov chce pokračovať v sprístupňovaní nových bytov, v ktorých mesačný nájom neprekročí 100 eur, ako aj zabezpečiť budúcnosť pre seniorov. V aktívnej spolupráci s investormi sa bude usilovať o nárast počtu pracovných miest.

Podľa Rašiho jeho volebná kampaň bude férová a verí, že občania sa na komunálnych voľbách zúčastnia v rekordnom počte. Uviedol, že si váži všetkých kandidátov a verí, že budú postupovať čestne a bez osobných útokov.

Pozrite si aj tlačovú besedu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok