Robben sa priznal k filmovaniu v osemfinále

SITA TA3
30.6.2014 15:20

Holandský futbalista Arjen Robben sa prekvapujúco priznal k filmovaniu počas osemfinále majstrovstiev sveta proti Mexiku. Podľa jeho slov sa tak stalo v skoršej fáze zápasu, nie v jeho závere, keď spadol v pokutovom území a portugalský rozhodca Pedro Proenca nariadil pokutový kop.

Robben sa priznal k filmovaniu v osemfinále
SITA

Tréner Mexika Miguel Herrera obvinil krídelníka Bayernu Mníchov z filmovania, hovoril o troch situáciách. Nariadený pokutový premenil Klaas-Jan Huntelaar.

"V závere zápasu to bola penalta, bol som faulovaný. Zároveň sa však musím ospravedlniť za prvý polčas, keď som filmoval a nemal som to robiť. Bolo to hlúpe, stupídne. Niekedy očakávate, že vás faulujú a potom súper v poslednej chvíli stiahne nohu," tvrdil v rozhovore pre holandskú televíziu NOS Robben.

K prvej situácii prišlo v závere prvého polčasu, keď Robben spadol v pokutovom území po súboji s Hectorom Morenom. Potom sa ocitol na zemi v závere súboja krátko pred vyrovnávajúcim gólom Wesleyho Sneijdera. V nadstavenom čase ho síce mexický kapitán Rafael Marquéz jemne zasiahol do kopačky, ale Robben následne pád teatrálne zahral a vynútil si kontroverzný pokutový kop. "Robben filmoval trikrát. Už po prvom predstieraní ho mal rozhodca napomínať a po druhom poslať pod sprchy. Nerozumiem, prečo FIFA vyberá rozhodcov na zápas z rovnakej konfederácie. Prečo nenasadila napríklad arbitra z Južnej Ameriky, Ázie alebo Afriky," tvrdil tréner Herrera. Informácie zverejnili The Guardian a Daily Mail.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok