Odevný podnik Prostějov zničila tona dynamitu

TASR
28.6.2014 10:38

Desiatky rokov bol Odevný podnik Prostějov synonymom módy: obliekal olympionikov, politikov i posádky aeroliniek, jeho výrobky zapĺňali módne móla.

Odevný podnik Prostějov zničila tona dynamitu
(ČTK)

Tona dynamitu však poslala dnes šesť objektov skrachovaného prostějovského priemyslového areálu k zemi, píše na svojej webovej stránke Český rozhlas (ČRo).

Z bezpečnostných dôvodov bolo okolie továrne v moravskom meste Prostějov hermeticky uzavreté, rovnako ako aj najbližšie cestné komunikácie. Päť minút pred a päť minút po akcii uzatvorili hasiči a strážnici v oboch smeroch priľahlý úsek rýchlostnej cesty R46. Odstrel plánovaný na 07.00 h bol rozfázovaný doslova na minúty, cituje ČRo veliteľa hasičov.

Haly boli prešpikované dynamitom; odborníci tam uložili 4000 náloží a rozbušiek, ktoré prepojili kilometrami drôtov. Umiestnenie trvalo tímu 16-tich ľudí tri dni, opisuje Český rozhlas.
V časoch najväčšej slávy zamestnával Odevný podnik Prostějov okolo 12.000 ľudí. Obleky z Prostějova sa vyvážali do celého sveta. Za niekedy úspešnou firmou urobila smutnú bodku tona trhaviny. Namiesto rozľahlých výrobných hál tam bude len holá pláň: firma, ktorá areál kúpila, chce postaviť nový, vysvetľuje ČRo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok