Izrael identifikovali dvoch únoscov tínedžerov, sú z Hamásu

SITA
27.6.2014 16:06

Izrael vo štvrtok označil dvoch islamistov z Hamásu za hlavných podozrivých v prípade únosu troch izraelských tínedžerov. Ide doteraz o najkonkrétnejšie výsledky po dvojtýždňovom pátraní na okupovanom Západnom brehu.

Izrael identifikovali dvoch únoscov tínedžerov, sú z Hamásu
SITA/AP

Hovorca armády potvrdil, že vojaci pátrajú po Marvánovi Kavasmíovi a Amarovi Abu Aíšovi, militantoch okolo tridsiatky z oblasti Hebronu na Západnom brehu, kde tínedžeri zmizli. Obaja si už v minulosti odpykávali tresty v izraelských väzniciach za "teroristické aktivity". Izraelská bezpečnostná služba Šin Bet uviedla, že muži sú na úteku a v súvislosti s únosom vypočúva aj viacerých ďalších Palestínčanov.

Mladíci (dvaja majú 16 a jeden 19 rokov) stopovali 12. júna pri židovskej osade Guš Ecion medzi mestami Betlehem a Hebron. Jeden z mladíkov ešte oznámil na tiesňovú linku polície, že ich uniesli. Odvtedy nemá o nich nikto žiadne správy. Izraelskí vojaci uskutočnili v tejto súvislosti už desiatky domových prehliadok a zadržali desiatky členov hnutia. Razie uskutočňovali najmä v meste Hebron, ktoré je baštou Hamásu na Západnom brehu. Päť ľudí pri zrážkach zahynulo. Palestínska samospráva už obvinila Izrael z vykonávania kolektívneho trestu. Podľa vlastných údajov pritom Izraelu pri pátraní po mladíkoch pomáha.

Témy: Izrael
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok