Pátranie po malajzijskom lietadle sa presúva smerom na juh

TASR
26.6.2014 08:38

Pátranie po zmiznutom lietadle malajzijských aerolínií sa presunie ďalej na juh od doposiaľ predpokladaného miesta nehody v odľahlej časti Indického oceánu. S odvolaním sa na austrálskeho ministra dopravy Warrena Trussa o tom dnes informovala agentúra AP.

Pátranie po malajzijskom lietadle sa presúva smerom na juh
SITA

Nová pátracia zóna je podľa neho založená na francúzskej analýze existujúcich družicových údajov o lete číslo 370 malajzijských aerolínií. Stroj zmizol bez stopy počas letu z Kualy Lumpur do Pekingu ešte 8. marca spolu s 239 pasažiermi a členmi posádky na palube.

Presun oblasti pátrania bol očakávaný. Šéf austrálskeho úradu pre bezpečnosť dopravy Martin Dolan už minulý týždeň oznámil, že sa pátranie presunie na juh od oblasti, kde diaľkovo ovládaná robotická ponorka strávila týždne bezvýsledným prehľadávaním 850 štvorcových kilometrov morského dna.

Dolan dnes zároveň podľa agentúry AP vyjadril presvedčenie, že na svojej trase nad Indickým oceánom "bolo lietadlo ovládané autopilotom, až kým sa mu neminulo palivo". Podľa Trussa sa úrady nepokúšali určiť moment, keď bolo lietadlo nastavené na autopilota.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok