Na Slovensko sa prídu školiť proeurópski experti z Ukrajiny

TASR
25.6.2014 21:28

Na Slovensko v najbližších dňoch pricestujú lokálni lídri ukrajinských regiónov, zástupcovia mimovládnych organizácií, médií a predstavitelia tzv. novej proeurópskej vlny, ktorá sa aktívne podieľa na verejnom živote na Ukrajine.

Na Slovensko sa prídu školiť proeurópski experti z Ukrajiny
SITA

Skupina 30 ukrajinských delegátov sa zapojí do školiaceho projektu Manufaktúra politík Európskej únie 2014. "Cieľom návštevy Slovenska je oboznámiť ukrajinských expertov s procesmi európskej integrácie a spoluprácou na rôznych úrovniach štátnej, ale aj mimovládnej sféry," uviedla Jitka Ivančíková, výkonná riaditeľka Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku. Delegácia okrem Bratislavy navštívi aj Užhorod, Budapešť a Lublin.

Ukrajinskí experti sa počas návštevy Slovenska stretnú so zástupcami bratislavského Starého Mesta, Národnej rady SR, ministerstva vnútra a Združenia miest a obcí Slovenska.

Projekt realizuje mimovládna organizácia Inštitút politickej osvety v Kyjeve v spolupráci so Slovenskou spoločnosťou pre zahraničnú politiku, s Inštitútom Roberta Schumana, Inštitútom politického vzdelávania a Poľskou asociáciou pedagógov. Finančne ho podporuje Medzinárodný vyšehradský fond.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok