Cibulková suverénne postúpila vo Wimbledone do druhého kola

TASR TA3
23.6.2014 21:01

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole na centrálnom dvorci ako nasadená desiatka po výbornom výkone deklasovala kanadskú kvalifikantku Aleksandru Wozniakovú za rovnú hodinu 6:1, 6:2.

Cibulková suverénne postúpila vo Wimbledone do druhého kola
SITA

Zverenka trénera Mateja Liptáka upravila vzájomnú bilanciu s touto hráčkou už na 3:0. Jej ďalšou súperkou na tráve All England Clubu bude v stredu Belgičanka Alison Van Uytvancková.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Wozniakovou, keď od stavu 1:1 získala päť gemov rade a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Slovenská jednotka hrala rýchlo, kvalitne podávala i retunovala. Neustále tlačila súperku do defenzívy a na jej konto pribúdal jeden forhendový winner za druhým. Na začiatku druhého dejstva si Cibulková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

Za stavu 5:2 premenila po víťaznom forhende pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Cibulkovej doterajším wimbledonským maximom je štvrťfinále z roku 2011, vlani skončila v 3, kole na rakete Talianky Roberty Vinciovej.

ženy - dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) - Alexandra Wozniaková (Kan.) 6:1, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok